Duurzame energieoplossingen

Wilt u groene stroom opwekken of uw energieverbruik optimaliseren? Wij bieden duurzame energieoplossingen voor particulieren, bedrijven en industrieën.

Met ons eigen engineering team, een persoonlijke aanpak en jarenlange expertise realiseren we rendabele projecten op maat.

Icoon voor warmtewisselaar.

Efficiënte ventilatie en warmterecuperatie

Onze hoogrendements warmtewisselaar kan met z’n unieke ontwerp grote stofverontreiniging in de lucht aan, zonder aan efficiëntie in te boeten.

Slim gebruik van restwarmte:

Haal het maximale uit uw gratis restwarmte. Door meer dan 75% van deze beschikbare energie te benutten, bespaart u aanzienlijk op verwarmingskosten, energieverbruik en CO2-uitstoot.

Comfort in warme dagen:

Uitgerust met adiabatische koeling, koelt het de verse buitenlucht tot wel 10°C zonder extra water toe te voegen aan de luchtstroom. Ideaal voor een aangenaam binnenklimaat, het hele jaar door!

Ventilatiebuis aan het plafond.
Icoon voor zonnepanelen.

Zonnepanelen en energieopslag op maat

Als erkend installateur van zonnepanelen bieden we duurzame energieoplossingen op maat: van bestaande woningen en nieuwbouw tot collectieve en industriële toepassingen. Met onze persoonlijke aanpak garanderen we maximale rendabiliteit, afgestemd op uw unieke situatie.

Bespaar met een batterijsysteem:

Met batterijopslag benut u optimaal uw eigen opgewekte stroom, waardoor u minder afhankelijk bent van het net en bespaart op uw energiefactuur.

Slim omgaan met energie als bedrijf:

Optimaliseer uw energieverbruik met een industriële batterij. Hiermee kan u zowel energie tijdelijk opslaan als terug geven aan het net. Zo draagt u bij aan het balanceren van het elektriciteitsnet én uw eigen portemonnee.

Zonnepanelen.
Warmtepomp.
Icoon voor warmtepomp.

Duurzame warmtepompen

Onze milieuvriendelijke warmtepompen kenmerken zich door een lange levensduur en een hoog rendement. We bieden duurzame energieoplossingen voor collectieve en industriële installaties, volledig afgestemd op uw specifieke behoeften.

Van ontwerp tot elektrische aansturing, bordenbouw en montage, we bieden een doorgedreven, persoonlijke aanpak. Alles gebeurt in eigen beheer, zodat we kwaliteit en maatwerk kunnen garanderen.

Veelgestelde vragen

Zijn zonnepanelen verplicht voor grootverbruikers?

Ja, indien uw bedrijf jaarlijks 1 GWh of meer verbruikt per bedrijfssite, dan bent u vanaf juli 2025 verplicht om zonnepanelen te installeren. Deze regel is ingesteld door de Vlaamse regering. Het geldt ook voor publieke organisaties. Hierbij ligt de grens op 250 MWh per jaar.

Is een warmtepomp interessant voor bedrijven?

Absoluut! Warmtepompen zijn zeer efficiënt voor grote bedrijven die over veel kantoren of magazijnen beschikken. Bovendien zijn er subsidies beschikbaar die deze overstap nog interessanter maken.

Is een batterij interessant voor bedrijven?

Ja, want het is steeds moeilijker om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen door de snelle toename van groene energie. Enerzijds helpen de batterijen om autoconsumptie te verhogen en pieken in het verbruik op te vangen.

Anderzijds kan het voor bedrijven interessant zijn om met een industriële batterij mee te werken aan balancering van het elektriciteitsnet. Hiervoor leveren wij duurzame energieoplossingen in vermogens die passen bij uw bedrijf. De aansturing van het hele systeem gebeurt volledig automatisch.

Heeft u een vergunning nodig voor zonnepanelen?

U heeft geen stedenbouwkundige vergunning nodig om zonnepanelen te plaatsen. Er zijn echter uitzonderingen, zoals wanneer het uitdrukkelijk verboden is om zonnepanelen te plaatsen.

Heeft u een vergunning nodig voor een batterijcontainer?

In principe heeft u geen vergunning nodig voor een batterijcontainer, omdat het om een verplaatsbare constructie gaat. Uiteraard kan u dit best controleren bij de stedenbouwkundige dienst van uw gemeente. Zij kunnen u hier definitief uitsluitsel over geven.

Kan ik warmte uit productieprocessen in combinatie met een warmtepomp gebruiken?

Zeker! Warmtepompen zijn ideaal voor deze toepassingen. Met de juiste warmtewisselaars en aanvullende componenten is er altijd een oplossing op maat beschikbaar voor uw situatie.

Moet ik mijn zonnepanelen laten reinigen?

De zonnepanelen die wij gebruiken hebben een speciale coatinglaag, waardoor regen het meeste vuil wegspoelt. Onder normale omstandigheden is reiniging niet nodig. In uitzonderlijke gevallen, zoals in een stofrijke omgeving, kan reiniging echter wel nodig zijn. Als uw panelen zichtbaar vervuild zijn, is het een goed idee om ze schoon te maken voor optimale prestaties.

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Wij maken gebruik van cookies

We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren. Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.